Türkçe Gastronomi Dergileri


zaytung gusto mizah


Son yıllarda ülkemizde de artarak devam eden bir yeme içme kültürü var. Bugün nerede yesek , en iyi dönerci , en iyi künefeci gibi iyi lezzeti aramaya başlayan insanlar ; gittiği yerlere ve önüne gelen tabaklara daha çok dikkat eder oldular. Bende bu gruptan birisiyim.Bu hızlı ivmelenme sebebi gözlemlediğim kadarıyla foursquare , swarm ve instagram da paylaşılan fotoğraflar etken. Özellikle Instagram'da yer alan foodie hesaplar , foursquare'de yer alan mekanlar iyi lezzete daha kolay ulaşmamızı sağlıyor.

Gastronomi alanında çalışmalar yapan ve ülkemiz mutfağını geliştirmeye yönelik etki sağlayan bir alan ise yayıncılık yani dergiler. Genellikle aylık veya 2 ayda bir çıkan gastronomi dergileri Türk mutfağını geliştirme , eskiyi koruma , şef , mekan ve etkinlikleri tanıtma amacıyla çalışmalar yapıyorlar.

Benim takip ettiğim severek okuduğum dergileri (hemen tüm gastronomi dergileri) listeliyorum. Hepsine yayın kaliteleri için teşekkür ediyorum.


Mutfak Magazin


mutfak magazin gastronomi dergi


Tüm sayıları belli bir kalitenin üzerinde olan , yazıların hepsi özenle oluşturulmuş okuyan kişiye gerçekten bir şeyler katan , katmaya çalışan okuduğum en iyi gastronomi dergilerinden birisi kesinlikle Mutfak Magazin. Operasyonel süreçler ve basım işleri Ankara'dan yürütülüyor olması da ayrı bir güzel. Bu sektöre meraklı biriyseniz kesinlikle okuyunuz. E-Dergi olarak mevcut.

Web Sitesi : http://mutfakmagazin.com



Food in Life

food in life dergi gastronomi


Bol reklam az yazı mantığıyla yayınlanan dergi. Reklamların çok fazlalığını saymazsak gayet iyi makalelerin olduğu iyi bir yayın olduğunu söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla ingilizce yayını olan Food Life dergisinin Türkiye ayağı diye biliyorum. Aynı kuruluş tarafından çıkarılan Pastacılık dergisi ise gayet iyidir. E-Dergi olarak mevcut sitelerinde.

Web Sitesi : http://www.foodinlife.com/dergi/




Yemek ve Kültür Dergisi

[Eklenme 25.09.2017]



Türk ve dünya mutfaklarını kültür bakımından ele alarak dünü bugünü ve yarını hakkında kaliteli makalelerin bulunduğu güzel bir dergi Yemek ve Kültür Dergisi. Gastronomi bilincini arttırmaya yönelik ve yeme içme adabı hakkında iyi yazılar okuyabilirsiniz. Bu tarz dergileri çok beğeniyorum tebrik ediyorum kendilerini.

Web Site : http://www.yemekvekultur.com/index.php



La Cucina Italiana Türkiye

[Eklenme 25.09.2017]

la cucina italiana türkiye


Yurtdışında en çok satan yemek dergisi olarak kendini konumlandıran italyan lezzetlerinin yoğun olduğu bir dergi. Makaleden daha çok yemek tarifleri yer alana dergi bana çok hitap etmedi. Makale ve gezi yazıları okumayı seven birisi olarak bu dergi tarif yoğunluğu sayfaları hızlı hızlı geçmeme sebep oldu. Tabii ki Bu tarz sevenler için biçilmiş kaftan diyebilirim :)

Web Sitesi : http://www.lciturkiye.com/



Gastronomi Türkiye Dergi


gastronomi dergi


Yazar kadrosu geniş olan 2 aya bir yayımlanan güzel bir gastronomi dergisi. Özellikle turizm , otel ekipmanları ve gıda endüstrisi hakkında profesyonel yazılar yazıyorlar. Takip etmenizi öneririm. Sitelerinde e-dergi olarak mevcuttur.

Web Sitesi : https://www.gastronomiturkey.com/gastronomi-dergisi


Food and Travel


food and travel gastronomi dergi


Yurtdışın da popüler olan bir magazin dergisidir aslen. Fakat teması yemek ve gezi olduğundan bu listeye giriyor. Gastronomi alanından ayrı olarak gezi , şehir ve ülkeler hakkında seyahat yazıları da içeriyor. Yeme içme konusunda kayda değer yazılar olduğu kadar gezi konusunda iddaalı.E-Dergi olarak mevcut.

Web Sitesi : http://www.foodandtravel.com.tr


Food Time Dergi


food time gastronomi dergi


Restoran incelemeleri , şef söyleşileri , firma bilgilendirmeleri gibi özenle hazırlanmış bir çok yazı içeriyor. Ben okurken hem zevk alıyorum hem de bir şeyler öğreniyorum. En önemlisi de bu zaten.E-Dergi olarak mevcut.

Web Sitesi : http://www.foodtimedergi.com



Travel and Gourments

[Eklenme : 02.07.2018]

türkçe gastronomi dergileri


Aylık online olarak yayınlanan dergi Yeme , İçme ve Gezi Kültürü ağırlıklı yazılara yer veriyor. İzmir merkezli bir dergi. Formatı ise özellikle instagram'da aktif olan ve belli bir kaliteye sahip hesapların yazılarından derlenip oluşturuluyor. Dizgi ve tasarım olarak gayet başarılı.

Web Site : http://www.travelandgourmets.com



Bonus : Zaytung Gusto !


Haziran olmuş artık neyin diyeti :D :D


Diğer gastronomi alanında gülerek okuduğum dergi ise Zaytung Gusto . Çok ince tespitler ve espriler olan bu dergiyi kesinlikle öneririm :)


Instagram üzerinden lezzetli paylaşımlar yapıyorum takip için tıklayınız !

Yorumlar