Lobya Karadeniz Mutfağı Balgat , Ankara


Lobya Karadeniz Mutfağı ankara


Ankara'da en iyi ve yeni açılan mekanları geziyor , bunları blog , instagram vasıtasıyla sevgili takipçilerime aktarıyorum. Özellikle belli bir kalitede olan , işini severek yapan mekanları paylaşmaya özen gösteriyorum, emin olabilirsiniz.

Bugün ki yazımızın konuğu ise Karadeniz Mutfağının güzel bir örneğini bizle buluşturan Lobya oluyor. Yaklaşık 3 aydır açık olan Lobya , kebapçıların merkezi olan Balgat ilçesinde. Sulu yemekler , pideler ve tatlı çeşitleriyle menüsünde 20-25 çeşit lezzet sunuyor.

Dikkat ! Bundan sonrası spoiler içerir :D




Karadeniz Mutfağının lezzetli kılan en büyük unsur Tereyağ ! Burada da bir çok lezzette Tereyağ kulanılıyor. Hem lezzetli hem sağlıklı. Yediğimiz lezzetlere bir göz atalım.


Mısır Ekmeği


Bir karadeniz mutfağında olduğunuzu anlama yollarından birisi masaya gelen Mısır Ekmeğinde saklı. Lobya'da ise mısır ekmeği ,karışım undan yapılıyor. Daha lezzetli ve yemesi kolay olan güzel bir ekmek ortaya çıkmış. Israrla isteyiniz.

Lobya Karadeniz mısır ekmeği



Pazı Sarma


Lobya'nın iddaalı olduğu ürünlerden birisi Kıymalı Pazı Sarma. Gayet iyi , pazının o çirkin tadı yok. Kıyma ise kararında. Yoğurt eşliğinde az sarma önden isteyebilirsiniz.

Lobya Karadeniz sarma


Kuymak (Mıhlama)


Karadenizin bir diğer güzel lezzeti ise Kuymak. Mısır Unu , Telli Peynir ve Tereyağın tavada buluşmasıyla ortaya çıkan bir lezzet kendisi. Burada daha yumuşak dokulu yapıyorlar. Lezzeti başarılı.

Lobya Karadeniz kuymak


Akçaabat Köfte


Ben Akçaabat Köfteyi oldum olası sevemedim. Ya daha çok iyi örneğini yemediğim için ya da gerçekten sevmediğim için tam bilemiyorum. Burada yapılan köfte de benim çok damak tadıma uymadı. Fakat bu köfteyi seviyorsanız denemenizde fayda var.

Lobya Karadeniz akçaabat


Şeker Fasülye


Geldik as oyuncu olan , Lobya'nın iddaalı olduğu kuru fasülyeye. Burada yapılan kuru fasülye gümüşhane yörelerinde çıkan şeker fasülyesi ve odun ateşinde pişiyor. Bol tereyağı ile pişerek ,etli olarak servis ediliyor. Benim Ankara'da yediğim en iyi kuru fasülye diyebilirim. Eskiden çok iyi mekanlar (Kardens,Hüsrev) son zamanlarda biraz bozduğu için favorim şuan burası.

Lobya Karadeniz kuru fasülye


Peynirli Pide


Bu aslında Trabzon Yağlısı diye de geçen bir pide çeşidi. Normalde içerisinde yumurta kırılarak servis edilir fakat burada sade idi. Lezzeti iyi fakat daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Deneyebilirsiniz mutlu kalacaksınız.

Lobya Karadeniz pide


Bonus Video : Sulu Yemeklerine Yakın Bakış



Lobya Karadeniz Mutfağı Balgat İletişim


Adres : Ziyabey Caddesi No: 10/B Çankaya, Ankara
Telefon : 0850 283 06 24

Lobya Karadeniz Mutfağı Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar