Olta Restaurant Akyaka


Olta Restaurant Akyaka nasıl


Muğla ilimiz bir çok köyü ve ilçesi ile adeta cennet gibi. Bu ilçelerden biriside cennet doğasıyla Ula'ya bağlı Akyaka. Akyaka güzelim doğasının yanı sıra çok lezzetli mekanlara da sahiplik yapıyor. Özellikle rakı-balık diyebileceğimiz temada olan restaurant zincirleri yanı sıra Akçapınar Tostçusu da bu yörede ünlü bir mekandır.

İç Anadolu'da büyümüş ve suya hasret birisi olarak Akyaka'da yer alan Azmak Nehri üzerine kurulmuş bir birinden güzel restaurantlara her gidişimde kesin uğrarım. Son gidişimde gurme kimliğimle yeni bir keşif yapmak adına Olta Restaurant da karar kıldım.Diğer mekanlar gibi bir çok ürünü taze ve lezzetli. Kendileri ile sohbetimiz sırasında hemen yanında yer alan ünlü Orfoz Restaurant'ın eski sahipleri olduğunu öğrendim. Orası kalitesini kanıtlamış yerlerden birisidir. Böylelikle Olta Balık Restaurant serüveni başladı.




Olta Restaurant Akyaka İnceleme

Öncelikle tüm lezzetleri şu doğaya karşı tattığım için tabii lezzetler otomatikman 2 ile çarpılıyor :)

azmak nehri akyaka



Başlangıç lezzeti Fırın Mantar ! Ben bu ürünü çok seviyorum. Hemen hemen her yerde sipariş verdiğim bir lezzet. Fakat burada farklı olarak kaşarın içine sarımsak ilave edilmiş. Az maydanoz ve domates ile zenginleştirilerek servis ediliyor.

olta restaurant mantar tava



Kalamar Tava gayet taze , lezzetli ve porsiyon olarak doyurucuydu.Sosu olması gereken kıvamda. Kalamar seviyorsanız direkt sipariş geçeceksiniz zaten. (not : fotoğraf çekilene kadar sağ üst köşede bir kaç kalamar üyesi eksik :D)

olta restaurant akyaka kalamar



Geldik günün en bomba ürününe . O birrr ot karışımı , o birrr yoğurtlama , o birrr fenaa acılı.. Olta Restaurant Özellikle kış ayında yetişen ege yöresine ait otları 🌿 kavurarak yapıyorlar. Üstüne yoğurt ve acı biber ve zeytin yağı ile hazırlanmış sıcak sos dökülüyor. Süper bir lezzet. Israrla talep ediniz. Not : Diğer mekanlar da ot karışımı olmayabiliyormuş fakat sahipleri mümkün mertebe bu tarz yöresel sayılabilecek ürünleri vermeye çalışıyorlarmış.

olta restaurant akyaka ege otları

Mekana girişte zaten balık ve meze reyonu önünden geçildiği için, gözünüze kestirdiğiniz lezzetleri direkt sipariş verin. Ben , balık olarak levrek tercih ettim. Taze olması ve garsonunda önerisiyle seçimim o yönde oldu. Aynı zamanda kg fiyatını sorabilir,pazarlık yapabilir , bütçenize göre de bir ürün seçebilirsiniz.O zaman getir levreği !

olta restaurant akyaka balık



Son kapanışı ise Olta Special denilen fırında pişen , tahinli krepli , meyveli süper tatlımsı bir lezzet geliyor. Görüntü çok bir şey vaat etmiyor gibi dursa da eğer tatlı seviyorsanız bunu da seveceksiniz.

olta akaya special tatlı


Sizinde yolunuz buralara düşerse uğrayın. Biz yeme içme ye doyamadık. Bir sonraki yazıya görüşmek üzere.

Olta Restaurant Akyaka İletişim

Tel : (0252) 243 5909
Adres : Akyaka mah. İniş Dibi cad. No:46 Azmak Ula, Muğla

Takip Et

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için resme tıkla


Yorumlar