Luppa Restoran Ankara



luppa kavaklıdere


Ankara'da gidebileceğimiz güzel mekanlar listesine bir üye daha eklendi. Luppa ! Şuan 2 şube olarak hizmet veren mekan , ilk şubesini Çayyolu ilçesine açmıştı. Şimdi çok güzel tasarıma sahip ikinci şubesini Kavaklıdere 'de açtı.

Luppa yemek kategorisinden daha çok tatlılarıyla ön planda olan bir yer. Aslında hem pastane diyebilecek kadar kaliteli tatlı ürünleri çıkarıyor hem de restoran diyebilecek seviyede lezzetli yemekler sunuyor.Bildiğim kadarıyla özellikle pastane tarafını (tatlıları) Fransız şef önderliğinde donanımlı bir ekip yürütüyormuş. Bu sebeple diğer pastanede bulamayacağınız mekana has güzel lezzetler mevcut.

Açılıştan kısa bir süre sonra lezzetleri denemek adına 5 kişi gittik. Menü gayet güzel. Hizmet gayet güzel. Lezzetler ise genel olarak bizleri tatmin etti. Ankara'da oyun parklı restaurantlardan birisi aynı zamanda.Üst katta oyun alanı mevcut.



Tavuk Milanese


Çok iyi bir lezzet. Sunum ise görüldüğü üzere başarılı. Zeytinyağı, patates ve soğan güzel düşünülmüş. İnce şerit olarak gelen peynir kızarması ise farklılık katmış. Chicken Milanese aslında Schnitzel ile aynı sayılıyor. Araştırdığım kadarıyla gerçek schnitzel danadan olduğu için tavuk olanını böyle anılıyormuş bazı mutfaklarda.Ürün porsiyonu fazlasıyla doyurucu.

luppa ankara tavuk milanese


Colorado Burger


Özellikle burger konusunda bir çok mekanı gezip damak tadım çok iyi burgerler tattığım için eşik biraz yüksek. Onun için bu burger efsane diyemem. Fakat dışarda yiyebileceğiniz doyurucu, malzemesi bol , kaliteli bir burger olduğunu söyleyebilirim. Ekmeği lezizdi. Patatesler lezzetli idi fakat burger köftesi açıkcası bana göre biraz kuru geldi daha yağlı olmasını ve az pişmiş olmasını tercih ederdim.

luppa ankara burger


Luppa Pizza Çeşitleri


Mekanın tam ortasına bir pizza bölümü yapmışlar ve 1 kişi siparişe göre ince hamuru göz önünde açıyor , malzemeleri koyuyor ve fırında pişirerek önünüze getiriyor. Hem izlemesi keyifli hem lezzetli.

luppa kavaklıdere pizza


Tatlı Çeşitleri


Yediğimiz tiramisu , dilim pastalar ve petifürler çok güzeldi. Fotoğrafını çekebildiğim tek tatlı bu ekler ve petifür tabağı oldu. Kesinlikle gidince tatlıları deneyiniz.

luppa kavaklıdere tatlı


Luppa Çankaya Menü


Luppa Kavaklıdere şubesine ait menüsüne kendi siteleri olan şu adresten ulaşabilirsin : Menü


Takip Et

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor gerekli listeleri paylaşıyorum : Foursquare




Luppa Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar