Antalya Yeme İçme Rehberi


Antalya gezi Rehberi


Yemek yeme ve yeni tatları keşfetmek benim için büyük zevklerin başında geliyor. Bu sebeple sırf gastronomik geziler düzenlemeye çalışıyorum. Gezerken bol bol tadım yapmayı ihmal etmiyorum. Bu tarz bir geziyi Antalya ilimize haftasonu 2 günlük bir kaçamak yaparak tamamladım. Gezdiğin gördüğün senin olsun yediğini içtiği anlat diyenlerdenseniz doğru blog adresindesiniz:)



Genel Notlar


  • Şubat-Mart ayı gibi yapmış olduğum gezi Antalya için en iyi tarihlerden birisi sanırım. Şehir çok kalabalık değil. Mekanlar sakin. Tabii bu dediğim kafa dağıtmak için. Deniz istiyorsanız yaz ayları.
  • Yemek konusunda beni şaşırtan illerden. Gidilen mekanlar gayet güzel , hizmet iyi ve lezzetler bir çok mekanda tatmin edici. 
  • Antalya çevresinde yaylalar bulunduğundan yoğurt , kaymak ve diğer süt ürünleri çok lezzetli. Özellikle yoğurt ve kaymak denenmeden gelinmemeli.
  • Başlıca görülmesi gezilmesi gereken yerler Kale , Atatürk Parkı , Konya Altı , Düden Şelalesi , Kesik Minare ve tüm sahil kenarları :)


Antalya Yeme İçme


Antalya mutfağına özgü başlıca lezzetler aşağıda yer alıyor. Bunların bir çoğunu tattım. Hepsi birbirinden güzel gerçekten.
  • Tahinli Piyaz
  • Kabak Tatlısı
  • Şiş Köfte
  • Tandır ve Bademli İç Pilav
  • Hibe (meze)
  • Mantı Çorbası

Börekçi Tevfik

Börekçi Tevfik gittiğimiz en lokal en eski en güzel yerlerden biriydi.Katmer tarzı incecik açılan hamur, fırınla buluşuyor ve çıtır çıtır bir börek lezzeti ortaya çıkıyor. Son zamanlarda sosyal medyanın gazıyla da mekan pek bir popüler olmuş ve bir çok ilden ben gibi bu lezzeti tatmaya geliyorlarmış.

Şuan ki ustamız 3.nesil imiş.1930 dan bu yana kuşaktan kuşağa aktarılan gelen mekanın en eski eşyalardan birisi böreklerin piştiği fırın. Muhakkak uğrayınız ve hoş sohbet ile lezzetleri deneyin.

börekçi tevfik antalya


Şişçi İbo

Antalya'ya özgü şiş köfte , piyaz ve çok iyi yoğurt yiyebileceğiniz güzel bir kebapçı Şişçi İbo. Şiş köfteler gerçekten lezzetli ve ne fazla pişmiş ne az tam kararında. Tahinli piyaz ben ilk kez burada yedim. İlk bir garipseme olsa da gayet lezzetli. Yumurtalı ve yumurtasız seçenekler varmış belirtmeniz gerekiyor. Yoğurt ise ben buradayım diyor. Kebap kadar iyi :)

şişçi ibo antalyaşişçi ibo antalya

şişçi ibo antalya


7 Mehmet

7 Mehmet Antalya'nın en ünlü lokantası sayılır. Tüm yerel lezzetleri ve türk mutfağına ait seçkiler var. Fakat ben buraya büyük beklentiyle geldim ve beklentimi karşılamadı. O güne özel bir şeyde olabilir bilemiyorum. 

Tandır , Hibe , Mantı Çorbası ve Kabak Tatlısını bu mekanda denedim. Tandır güzeldi fakat Muğla'da çok iyilerini yediğim için burası beni kesmedi. Hibe , humusa çok benzeyen bir lezzet fakat içinde nohut yok. İlginç bir lezzet. Mantı çorbası gayet güzeldi Konya iline ait arabaşı çorbaya çok benzettim , lezzeti güzeldi. En son gelen kabak tatlısı ise gerçekten çok lezzetli idi. Özellikle kaymağını sade bile yiyebilirsiniz. 

7 mehmet antalya7 mehmet antalya


Kokoreççi Hilmi


Kokoreç seviyorsanız Kokoreççi Hilmi ye kesinlikle uğrayın. Tadımlık ankara usulü kokoreç denedik ve gayet lezzetli idi. Mekanda İzmir , İstanbul ve Ankara usulü kokoreç yapıyorlar. İzmir usulü iri kıyım , istanbul sebzeli ve ankara ince kıyım olur. Bu seçeneklerin olması hoş. Deniz manzaralı olması ise ayrı bir güzel.Midyeden uzak durun çok temiz değil !

kokoreççi hilmi antalya


Meşhur 18'in Bağaçaları


Antalya merkezde küçücük bir dükkan kendileri. Bağaça , Badem Ezmesi ve Şam Tatlısı satan bir dükkan. Şam tatlısı aşırı şerbetli. Badem Ezmesi ise yediğim en iyilerinden birisi. Seviyorsanız uğrayın ve bir kaç tane alın. Fiyatlar tane 4 tl (badem ez.)

Meşhur 18'in Bağaçaları antalyaMeşhur 18'in Bağaçaları antalya



Akdeniz Dondurma


Antalya'da ilk kez yediğim lezzetlerden birisi de Yanık Dondurma oldu. Kuruluşu 1961 yılına uzanan Akdeniz Dondurma bu lezzeti tutturduktan sonra gittikçe büyümüş. Farklı bir lezzeti olan yanık dondurma yedikçe lezzetli geliyor. Herkesin beğenmeyeceği yanık tadının yoğun olduğu farklı bir lezzet , denenmesi tavsiye olur. Özellikle Profiterol + Dondurma olarak tüketiliyor.

Yapılışı ise ilginç : İnek sütünün yanı sıra keçi sütü de katılıyor dondurmaya.Keçi sütü , inek sütüne göre daha çabuk kaynadığı için böyle bir lezzet çıkıyor.

antalya yanık dondurma



Castle Cafe & Bistro

Kalede yer alan bir Bistro. En büyük esprisi şu manzaraya karşı buz gibi birayı yudumlama keyfi.

Castle Cafe & Bistro antalya



BONUS : Tevfik Usta Video






Takip

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor gerekli listeleri paylaşıyorum : Foursquare


Yorumlar