İhtilal - Yerli Kutu Oyunu




Küçüklüğümden beri kağıt ve kutu oyunlarını hep sevmişimdir.Belki bilmezsiniz BoardGame diye anılan Masa Kutu Oyunları yurtdışında ki çoğu ülkede  popüler ve sevilen bir oyun aktivitesi. Bizim ülkemizde maalesef özellikle monopoly ve tabu oyunlarının cafelerde oynamaktan öte gidemeyen bir aktivite.

İşte bu güzel ülkenin güzel evlatları İhtilal adında yakın tarihimizdeki siyasi olayları konu alan bir kutu oyunu yarattılar ve kickstarter üzerinden gerekli maddi manevi destek bularak bu güzel projeyi hayata geçirdiler. En üzüldüğüm nokta site üzerinden destek verememek oldu benim için :/ Detaylar devamında.



Fakat şimdi satın alarak destek zamanı.

İhtilal Kutu Oyunu Hakkında

Türkiye çıkışlı politik bir kutu oyunu olan İhtilâl, Türkiye'nin 1950'den 1980'lere kadar gelen dönemini konu alıyor. Oyun, 2 kişilik bir masaüstü strateji oyunu. Türkiye'de yaşanmış gerçek olaylar "olay kartları" halinde oyuncuların karşısına çıkar ve oyuna yön verir.Tüm kitapçıklar kartlar Türkçedir ve Türkiye'de basılıp yaratılmıştır !

Oynanış


ihtilal kutu oyunu


Oyun iktidar partisinin (Başlangıçta Demokrat Parti) hareketleriyle başlar, kurumlara atamalar yapılır.Sanayiye yatırım sağlanır ve örgütlenme yapılır. Her tur başında olay kartı açılır ve bunun dışında başka "sürpriz" kartlar da çekilebilir (Örn : Darbe Kartları). Ayrıca belli periyotlarla yapılan seçimlerde oyunda ipler her an el değiştirebilir ve erken/orta/geç oyun adımları dinamik bir oyun fırsatı sunar. Ayrıntılı bilgiler oyunla birlikte sunulan kural kitapçığında bulunabilir.

Nereden Satın Alınır

Facebook sayfalarından kendilerine sordum ve güncel olarak İhtilal Kutu Oyunu aşağıdaki yerlerden satın alabileceğimi söylediler. Ben goblin-store dan 100 tl ücret ile aldım. Biraz fazla gibi gelebilir fakat bir orjinal zar , oyun kartları , oyun tahtası gibi dolu bir içeriği var.

  • Ankara : Oversoul
  • İstanbul : Beyoğlu AynalıGeçit , Kadıköy Goblin Kafe
  • İzmir : Kule Sakinleri
  • Online : Goblin-Store

Neden Satın Almalıyım

Ben bu oyunu duyar duymaz araştırmaya başladım ve satın aldım. Bu ve bunun gibi kutu oyunlarının gelmesi için veya gelmeyi bırak bu projeyi desteklemek için satın alınmasını şiddetle öneriyorum.Bu tarz orjinal işler çıkaran , üreten kişilere her zaman tam destek !

Millet olarak siyasi tartışmaları sevdiğimiz için bu tarz olayların içerisinde olup siyasi bir rol almak (oyunda olsa) gayet güzel bir duygu veriyor.

Sağlıcakla



Yorumlar