Ankara'da En İyi Yemek Yerleri 2016

ankara yeme içme gurme


Ankara'da en iyi yemek yerleri yazı dizimize 3. yazı ile devam ediyoruz. Gittiğim ve yediğim mekanlardan özellikle mutlu olarak ayrıldığım yerleri not düşüyorum.Zaman zaman aynı mekan her gidişinizde bir önceki kaliteyi bulamıyor veya yoğun olduğundan kalite düşebiliyor. Bu genel olarak bir problem. Eğer yazdığım mekanlar sizi mutlu etmiyorsa lütfen belirtin ki listeden çıkarayım.

Sıralama rastgele olup tüm mekanlara en az 2 kez gidip tattığım mekanlardan oluşmaktadır. Reklam yoktur. Afiyetle yiyiniz efenim.

Önceki yazdığım lezzet durakları için Ankara Yeme İçme ve Ankara'da En iyi Et Döner Mekanları yazılarına göz atabilirsiniz.


Tarihi Mutfak Lokantası 


Tarihi Mutfak Lokantası



6-7 yıldır ara ara gittiğim her gittiğimde güzel duygularla ayrıldığım güzel bir kebapçı.Pide , kebap ve çorba seçenekleri mevcut. Semaver , ezme ve salata gibi güzel ikramları var. Buraya lezzet ve konsept olarak en yakın kebapçı Masabaşı Kebapçısı. Fiyatlar 20-25 tl idi hatırladığım kadarıyla. Beyti önerilir.

Foursquare : http://4sq.com/9tm1TV


Melbo

melbo


Ankara'da uzun yıllardır faaliyet gösteriyor Melbo. İlk Gama iş hanının en üst katında yer alan mekan daha sonra demirtepe tarafına taşında. Her gittiğimizde lezzet bakımında mutlu ayrıldık. Hizmet tarafında aksamalar var , garson kadrosu eskisi gibi değil.İç dizayn lezzetleri gibi gayet tatmin edici.Dünya mutfağından farklı lezzetler , tatlılar , öğle menuleri ve içkiler mevcut.

Foursquare : http://4sq.com/ggQHd3



Mutlu Lokantası


mutlu lokantası


Güvenlik caddesinde yer alan Ankara'da en iyi döner yiyebileceğiniz ilk 3 et dönercisinden birisi olan Mutlu Lokantası , esnaf lokantası olarak hizmet veriyor. Dana dönerinin yanı sıra sulu yemekler de çıkaran Mutlu'da özellikle patlıcan musakka önerimdir.Döner ise gerçekten yumuşacık ve sulu. Denemeden döner yedim demeyin.

Küçük bir mekanda hizmet veriyor. Hafta içi öğlen 11-2 gibi ve haftasonu 3 civarı çok yoğun oluyor. Döner akşama kalmayabilir kontrollü gidiniz. Sadece Pazar günü kapalı.
Foursquare : http://4sq.com/dNp15h


Özge Piknik


özge piknik et


Et ve tavuk döner seçeneği mevcut.Fiyatlar 16 tl (1 porsiyon et döner ). Gelelim dana et dönere ; kokusu görünüm olarak sizi içeriye çekiyor.Odun ateşinde pişiyor ve dana etinden. Lezzet olarak belli bir ortalamanın gerçekten üzerinde ve yediğinizde mutlu oluyorsunuz. Genellikle burası Cici Piknik ile kıyaslanır. Arkadaşlar Özge Piknik , Cici Piknikten net olarak çok daha iyi , gidin iki yerdede yiyin ve gerçeği görün. Burası nedense hep daha bilinmeyen bir dönerci. Afiyet olsun.

Foursquare : http://4sq.com/gLMzA9


Volkan Piknik


volkan piknik ayvalık tost


50 yılı aşkın hizmet veren , gazetelere dahi zamanında çıkmış güzel bir sandwich ve taze içecek dükkanı. Her gittiğimde karışık veya kavurmalı ayvalık tostu ile beraber o günkü ruh halime göre bir atom karışımı içerim. Çalışanlar güler yüzlü.Esnaf lokantası konseptinde fakat revize edilmiş küçük bir dükkanda devam ediyorlar. Fiyatlar uçuk değil , içecekler taze ve önünüzde sıkılıyor. Volkan Piknik Ankara'da iseniz görülüp tadılması gereken güzel bir mekan !

Foursquare : http://4sq.com/jW0Ruj


Hev-Zigana [Kapandı]


2 kere gittiğim özellikle et döner ve kavurmalı pidesini tattığım iyi bir karadeniz lokantası. Et döner hafta içi öğleden sonraya kalmıyor. Kavurmalı pidesi pişkin ve kavurması bol.En son sütlaç ve ikram çayla lezzeti tamamlayabilirsiniz.Ek olarak kuymak fena değildi denenebilir.Fakat son zamanlarda puanı biraz düşmüş son hali nedir bilmiyorum denemeye değer.

Fousquare : http://4sq.com/GRhVUx


Menekşe Döner & Köfte


menekşe döner ankara


Menekşe Döner geç keşiflerimizden fakat sürpriz ve güzel duygularla ayrıldığımız bir mekan. İzmir cd Menekşe sokakta yer alan bu güzel mekan 1969'da açılmış ve halen kaliteli bir şekilde faaliyetini sürdürüyor. Tabelasında Ankara Gücü takımının logosunu görürseniz şaşırmayın. Eski koyu Ankara Gücü taraftarı kendileri. Gelelim lezzetlerine , mekanda et döner , köfte ve piyaz var.

Ben ilk gittiğimde köftesini denedim ve gerçekten dışarda yiyebileceğiniz iyi köftelerden biri.Hafif seyyar satıcıların o leziz tadı var hafif evde yaptığınız köftenin gelenekselliği var. Mutsuz olmazsınız kesinlikle. Gelelim dönere ; döner Ankara'da en iyi 3 döner arasında.Henüz gidip tatmadığım yerler var fakat çevresinde yer alan Cici Piknik ve Özge Piknik ikilisine kesinlikle lezzet olarak önde.Önerilir.

Foursquare : http://4sq.com/vGcdH0



Müslüm Kebap (Müslüm Usta)


müslüm usta


Ankara'da 2 şubesi bulunan Müslüm Kebap , adana ve küşlemesi ile meşhur. Ben çukurambar şubesine gittim.Özellikle adana yedim ve gerçekten şuan Ankara'da yediğim en iyi adana sanırım.Adanayı iyi yapan şey ise kuyruk yağının oranı ve kebabın zırhla çekilme şekli.Çoğu kebapçıda adana kebap gerçekten çok zayıf oluyor veya kuyruk yağı fazla veya çekilme süresi az geliyor.Adana yanında salata , ezme gibi ikramlar geldi.

Fiyatlar ortalamanın bir tık üzeri.Verilen paraya değiyor.Buranın adı normalde Müslüm Kebap fakat hep Müslüm Usta olarak anılıyor.

Foursquare : http://4sq.com/1Bf6ukl


Minik Ev Yemekleri


minik ev yemekleri


Not: Son zamanlar eski lezzetinden uzaklaşmış olan mekanı artık önermiyorum.

Son önerim ise Ev Yemekleri yemek isteyenler için butik bir aile işletmesi. Şenay ve Figen hanımın hoş sohbeti ve deneyimleriyle güzel bir mekanı bizlerle buluşturuyorlar. Menu her gün değişiyor ve tüm lezzetler ortalamanın üzerinde.

Zaman zaman küçük bir yer olduğu için hizmet aksayabiliyor fakat hiç bir önem arz etmiyor. Özellikle önereceğim ise tatlılar. Şenay hanımın yemekler haricinde uzmanlığı kesinlikle tatlılar.Sadece tatlı dükkanı bile açsa iş yapar eminim.Özellikle öğle yemeği için gitmenizi tavsiye ediyorum çünkü yemek kalmıyor.

Takip Et


Takip Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor gerekli listeleri paylaşıyorum : Foursquare

Ankara'da En İyi Yemek Yerleri

Yorumlar