Yurtdışına Tatile Gitmeden Önce


yurtdışına gitmeden önce


Yurtdışı tatil ve seyahatlere çıkmadan önce okunması gereken bazı yazıları derledim. Hepsi değerli bilgiler taşıyor. İlk defa yurtdışına gidecek olan veya tam olarak bazı kavramları anlamamış olanlar için ilaç gibi olacak.


Vergi İade Tax Free Nedir Nasıl Alınır

Özet olarak yurt dışında yaptığınız alışverişlerin ülkenize dönerken havaalanında vergi iadesini alma işlemi.Genellikle minumum bir tutar gerekiyor ve havaalanlarında tax free tabelalı yerlerden işlem yapılıyor.

http://www.bencetatil.com/vergi-iade-almaca-tax-free-tax-refund

Vergi İadesi (Tax Free) Hesaplama

Bu site üzerinden tahmini alışveriş değerini ve gideceğiniz ülkeyi seçiyorsunuz size alabileceğiniz vergi ücretini hesaplıyor.Kullanışlı.

http://www.globalblue.com/customer-services/tax-free-shopping/refund-calculator/

Yurt Dışı Uçuş ve Seyahat Hakkında

Bagaj , el bagajı , hazırlık ve havaalanında takip edilmesi gereken bazı kurallar ve önemli bilgileri Serhat blog yazısında toplamış.

http://www.serhatdundar.com/yurt-disi-seyahat-ve-ucus-tavsiyeleri

Yurt Dışı Para Çekme ve Kart Kullanımı Hakkında

Serhat arkadaşımız yine önemli konulardan biri olan yurt dışında para işlemleri ve kart kullanımı gibi konulara eğilmiş.

http://www.serhatdundar.com/yurt-disinda-para-cekmek-ve-banka-islemleri

Bu konu hakkında Rotasız Seyyah'ın çok daha detaylı ve bilgilendirici bir yazısı mecvutmuş ;

http://www.rotasizseyyah.com/yurt-disinda-kredi-karti-kullanimi.html

Güncel Kurlar

Gidilen ülkenin yerel para birimine göre kur farkını ve para birimlerini dönüştürmede kullanmada en iyi kaynaklardan birisi.

http://kur.doviz.com/

Yurtdışı Telefon Kullanımı

Telefon ve internet kullımını özet geçiyorlar.

http://www.bencetatil.com/yurdisinda-cok-ucuz-telefon-ve-internet-kullanimi/2/

Ülkelerin İngilizce Konuşma Oranları

Benim çok işime yarayan bir liste.Çok güncel olmayabilir fakat gidilen ülkenin ortalama ingilizce seviyesini görmek gitmeden önce iletişimde bir sorun yaşanıp yaşanmayacağı hakkında fikir veriyor.Listede Türkiye için %17 bir oran verilmiş :)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_English-speaking_population

Gezi Planlaması ve Öneri Robotu

Kendileri güzel bir girişim yapmış.Gideceğiniz şehri ve kaç gün kalacağını söylüyorsunuz.Belirli temalarda size gezilecek önemli yerleri günlere bölerek size bir gezi planlaması yapıyor.

http://www.tripomatic.com/#/?wizard

Bonus : Ucuz Uçak Bileti İçin

Global çapta ünlü skyscanner ve momondo yu kullanabilirsiniz. Ben bu ikisi arasından momondo'yu daha çok seviyorum. Yerli siteler olarak kesinlikle bavul.com ve ucakbileti.com sitelerini öneririm. Bavul.com 'dan alışveriş yaptım ve bir sıkıntı yaşamadım.

Bonus : Yolcu Muafiyetleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yayımlamış olduğu bir liste. Listede en çok sorulan sorulara ışık tutuluyor. Ne kadar içki alabilirim , telefon getirebilirim gibi gibi.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-muafiyetleri

Ekleme : Ülkelerin Fiyat Performans Testi

Rotasız Seyyah unvanlı Türk gezgini bilmeyenler bu yazıyla belki tanışma fırsatı olur.Gittiği ülkelerin fiyat / performans olarak kültürel , mutfak ve tatmin açısından deneyimlerine göre bir liste hazırlamış güzelde olmuş.

http://www.rotasizseyyah.com/ulkelerin-fiyatperformans-testi.html



Yorumlar