Ankara'da En İyi Burgerciler


Ankara'da En İyi Yemek Yerleri yazılarıma gelen ilgiden sonra şimdi daha spesifik bir alana Ankara'da ev yapımı burger yiyebileceğiniz en iyi burger mekanları masaya yatırıyoruz.

Öncelikle belirtmeliyim ki , yazdığım tüm mekanlara giderek tattım.Deneyimlerden yazılmıştır.Bir mekana tekrar gittiğimde aynı lezzeti bulamadıklarım oldu.Değerlendirmede en büyük rol oynayan kriter burger köftesi. En önemli ve en iyi olması gereken detay o çünkü.

Baker Mill [210 Derece]

baker mill burger ankara

Ankara'da yiyebileceğiniz şuan için en iyi burger Baker Mill (yeni adıyla 210 derece) yapıyor. Etin kalitesi , ekmek ve mekanın bu işe gerçekten gönül vermesiyle ortaya harika bir burger çıkıyor.Bira seçenekleri çok iyi 10-15 çeşit bira sunuyorlar. Özellikle BM burger çok iyi.

Yeni mekanlarını Koç Kuleleri Ankara 'da açtılar. İzmir'de 1 şubeleri var. Toplam 3 şube ile yollarına devam ediyorlar. Başarılar Dilerim.

Notlar : İçkili mekan  , park yeri var , fiyatlar 18-25 TL arası , menü çeşitli


Franco Burger

franco burger ankara


Bilkent ve Çayyolu semtlerinde yer alan Franco Burger sadece burger yapıyor olup küçük bir mekana sahip.Burgerin içeriğini istediğiniz gibi çeşitlendirerek yaratabiliyorsunuz.Fiyat performans başarılı. Tek eleştirim her gittiğimde lezzetin bir önceki tutmaması. Fakat iyi bir burger yemek için ideal noktalardan birisi.

Notlar : İçkisiz mekan , park yeri kısmen var , fiyatlar 15-22 TL arası , sadece hamburger

NumNum Panora

numnum burger ankara


NumNum Ankara'da güzel lezzetler yiyip kaliteli kokteyller içebileceğiniz iyi bir mekan.Burgerler açık ara bir çok yerden lezzetli ve eti kaliteli. Ortam ambiyans ve hizmetleri iyi. Tek eleştirdiğim nokta fiyatlar diğer yerlere göre yüksek ve garsonlar bazen çok ayar olabiliyor.

Notlar : İçkili mekan , park yeri var , fiyatlar 28-35 TL arası , menü çeşitli


Timboo Armada

timboo burger ankara


Ankara yer alan en iyi cafe ve bistro kendileri.Gönül adamlarının projesi ve çok kaliteli.Ayrıntılı incelemem için Timboo Armada İnceleme Yazısı 'nı okuyabilirsiniz. Burger olarak değerlendirdiğimizde bir çoğundan iyi ve doyurucu. Köfteyi daha kalın yapar ve ince hazır patateslerden vazgeçerlerse çok daha iyi burgerler yiyebiliriz.

Notlar : İçkisiz mekan , park yeri var , fiyatlar 25-28 TL arası , menü çeşitli


Big Baker

big baker burger ankara

Big Baker ilk bahçelide açıldı ve o günden beri fiyat performans olarak iyi burger yapan mekanlardan.Patatesi doyurucu ve iyi.Daha sonradan başka şubeler açıldı ve yorumlar biraz kötüydü.Başka şubesine gitmedim özellikle bu tavsiyem Bahçeli şubesi için geçerlidir.Fiyat performans hala en iyi burgercilerden.Lezzet ve gramaj olarak doyurucu. Öneriyorum.

Notlar : İçkisiz mekan , park yeri yok vale var , fiyatlar 15-22 TL arası , menü çeşitli


Mickey's Burger Bilkent

mickeys burger ankara

Mickey's her gidildiğinde farklı lezzet aldığımız mekanlar arasında.Bir gidiyoruz burger iyi bir gidiyoruz burger iyi değil. Bunun başlıca sebebi çok kalabalık olması ve öğlen saatlerine denk gelince hizmet ve lezzetin otomatik düşüyor olması. Öneriyorum fakat en iyiler arasında değil.



Burger House [Kapandı]

burger house ankara


Önceleri çok lezzetli Burger yapan Burger House daha sonra franchise olarak şube vermeye başladı ve yeni açılan şubeler ilk yediğimiz güzel lezzeti sunumadı. Öncelikle burger ve hizmet kalitesi şubeden şubeye değişiyor.Ben koca bir eksi vererek kendilerini bu konuda eleştiriyorum.


Beeves Burger Bahçeli [Kapandı]

beeves burger ankara

Beeves yenilikçi bir mekan ve istanbul merkezli.Dry Aged yöntemi ile etleri 30 gün 0 derecede dinlendirdikten sonra kıyma yapıyor daha sonra burger yaptığını iddaa ediyor.Bu fikir güzel fakat yediğimizde etin lezzeti ilginç bir şekilde çok zayıftı.Kötü diyemiyorum mekan gayet güzel , patatesler taze ve sıcacık fakat Burger Köftesi kesinlikle tatmin etmedi. Aynı mekanın Tunalı şubesi için yorumlar daha iyi oraya gidip tekrar bir şans vermek istiyorum.

Notlar : İçkisiz mekan , park yeri kısmen var , fiyatlar 20-25 TL arası



El Paso Burger Town

burger town ankara


El Paso bar zincirlerinin burger ayağı kendileri.Daha sonra bir isim değişikliğine gitmiş olabilirler tam emin değilim. Bahçeli 2.caddenin sonunda , ekmekleri taze kendileri yapıyor ve gerçekten iyi.Patatesler hazır fakat baharat ayarı güzel .Yanında verilen coleslaw ve acı sos güzel. Fakat burger köftesi çok tatmin edici değil.En azından benim ağız tadıma uymadı. Taze olması , mekanın iyi olması için bir şans vermeye değer.

Notlar : Gittiğimizde içkisizdi , park yeri yok



Big Bang

big bang burger ankara



Sosyal ağlarda övülen ve tavsiye edilen bir mekan Big Bang.Gimart AVM 'de yer alan mekana gittim.Konsept olarak güzel , soslar çeşitli fakat Burger çok lezzetsiz idi.Burger değilde ekmek arası herhangi bir şey yiyormuşum gibi bir tad aldım, köftesi çok zayıftı.Mekan ve konsept güzel fakat geliş nedemiz burger olduğundan ben açıkcası çok ısınamadım.

Tekrar bir şans vereceğim ve bu sefer ilk açıldığı çiftlik kavşağında ki benzinliğin içinde yer alan mekana gideceğim.


HMBRG Bahçeli [Kapandı]

hmbrg burger ankara


HMBRG konsept olarak farklı , burger olarak zayıf bir mekan.Eti ve lezzeti olarak en düşük puan buraya veriyorum.Özellikle bu yorumum bahçeli için. Şubeden şubeye farklılık gösterme durumu olabilir. Fakat yediğim kadarıyla burgerin et kalitesi ve lezzetinden hiç tat alamadım. Başka bir şubesine giderek tekrar deneyeceğim.

Ekleme (25.10.2016)


Chef In The Kitchen

chef in the kitchen burger


Çayyolunda yer alan Chef In The Kitchen müşterilerine özel tatlar sunuyor. Diğer bistro-kafelerden ayıran özelliği ise menüsü özenle hazırlanmış ve gerçekten lezzetleri anne elinden çıkmış gibi. Ben gittiğimde özellikle Chef Burger tercih ediyorum. Kendi yapım ekmekleri ,sulu burgeri ve soslarıyla gerçekten başarılı. Ankara'da yediğim iyi burgerler arasına kesinlikle girer. Bozmamaları dileğiyle.

Notlar : İçkisiz mekan , menü kapsamlı , fiyatlar 25 tl civarı


Ankara'da şuan gidemediğim şu an çok az burger mekanı kaldı.Gittikce ekleme yapacığım.Sizin de eklemek veya tavsiye ettiğiniz mekan olursa yorum yazabilirsiniz.Teşekkürler.

Takip Et

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor gerekli listeleri paylaşıyorum : Foursquare


Yorumlar