Orchard Nedir ve Nasıl Kurulur ?


orchard nedir ve kurulum


Orchard temelde Asp.net ile programlanmış web içerik yönetim sistemidir (CMS). Ücretsiz , açık kaynak kodlu ve topluluk tarafından geliştirilmesi sürmektedir.

Orchard Project olarak codeplex üzerinde dosyaları-kodları indirilmeye sunulmuş olup tüm sürüm notları ve güncellemeleri buradan takip edebilir sizde gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.Orchard Projesinin teknik özelliklerine ve CMS'nin hangi teknolojilerden oluşturulduğuna bir göz atalım.



Proje Detayları 

orchard nedir ve kurulum

  • Asp.Net MVC : Modern web uygulamaları geliştirmek ve uygulamak için bir kütüphanedir.Orchard, Asp.Net Mvc üzerine temellendirilmiştir.
  • Nhibernate : .Net platformunda kullanılan object-relational mapping kütüphanesidir.Hızlı proje geliştirmek için ideal olup açık kaynaklıdır.
  • Orchard Framework : Özel olarak geliştirilen bu kütüphane uygulamanın çekirdeğini oluşturup Orchard projesine özel modül ve özellikleri barındırıyor.
  • Projenin detayları yetmediyse şurada kapsamlı bir döküman mevcut.


Orchard Kurulum

  • Ben kodlarına bakıp kaynak dosyaları içerisinde boğulacağım derseniz kaynak dosyalarını şuradan indirebilirsiniz.
  • Yok ben kuracağım kod mod anlamam derseniz ; Bilgisayarınızda IIS ve modüllerini aktif edin (IIS sürüm 7.x ve üstü olması gerek.) . .Net 4 havuzunda derlenecek şekilde ayarlayın.Daha sonra orchard dosyalarını şuradan indirin ve kurulum yapın.


Projenin Sitesi : Orchard Project

Yorumlar

  1. Abidin Demirel17.06.2014 16:41

    allah belanizi versin yorum bolumu neden aciyonuz yorumlarimizi yayilamiyorsaniz.

    YanıtlaSil
  2. www.onlinedizikeyfi.com yeni tuttum bu siteyi çok güncel hızlı ve bol alternatifli paylaşıyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Aradıgım bilgiye ulaşmamı sağladıgınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. hem dizi tekrarlarına bakacak hem haftalık yeni çıkan filmleri izliyecek tv show gösterilerine erişecek ayrıyetten yabancı dizi ve belgesel de arada bakarım diyenler size http://www.filmsmart.net i şiddetle önerim... öyle abuk subuk reklamlar kenliğinden açılan reklamlarda yok temiz 4 aydır kullanıyorum gayette istikrarlılar burdanda tebrik ediyorm filmsmart.net ekibini..

    YanıtlaSil
  5. Samet Aydogdu9.03.2015 15:06

    http://www.vidipark.com var yeni , hazır reklamsızken keyifle izlenio diziler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :