Ankara'da En İyi Yemek Yerleri 2


ankara'da yemek yerleri


Bir önceki Ankara'da En İyi Yemek Yerleri 1 başlıklı yazıma gelen trafik,ilgi ve yeni lezzet mekanlarından dolayı ikinci bir yazı yazma gereksinimi duydum.Güzel Ankaramın fazla gezilecek görülecek bir yeri yok gibi gelsede aslında dolu dolu kocaman bir şehir.

Bu yazımda Ankara'nın tarihi veya gezilmesi gereken yerleri değilde Ankaralı ve boğazıma düşkün birisi olarak yeni keşfettiğim ve gitmekte olduğum lezzet duraklarını yazıyor ve yazı dizisinin ikinci bölümüne devam ediyorum.Yazıda belli bir sıralama ve kategorize etmeden aklıma geldiğince yazacağım.Afiyet olsun.

Ekleme

Bu yazı oldukça eskidir ve güncelliğini yitirmiş olabilir. Lütfen daha güncel mekanlar için TIKLAYINIZ



Timboo Cafe

Cafe / Armada Ankara

Armada AVM'nin yeni açılan bölümü ile eski bölümü arasında bulunan cafeler sokağında açılan Timboo Cafe uzun zamandır gittiğim ve zevk aldığım ender yerlerden.

Öncelikle mekanın iç dekorasyonu on numara.O kadar renkli ve zevkli ki yemekleri beklerken 15-20 dakika arkadaşlarımla çevreyi inceledik ve bununla alakalı sohbet ettik.Mimarını tebrik ediyor böyle eğlenceli bir mekanı bizimle buluşturan yöneticilerede selam yolluyorum.

Timboo,cafe konseptinde olup menüsünde; burger,wrap,salata ve pizza gibi çeşitli ürünler mevcut.İçecek menüsü klasik olup fresh ve sıcak içecekler bulmak mümkün.Yemekleri lezzetli,limonata çeşitleri çok lezzetli ve sunum harika.

Eleştireceğim noktalar ise ; Tatlı olarak Sufle beklediğim lezzeti veremiyor ve diğer bir husus patates kızartmasını dondurulmuş ince patates getirmeleri.Bırakın artık şu lezzetsiz ürünü.Düzgün patates kızartması istiyoruz,tüm mekan sahiplerine duyurulur.

Ne Yenir : Mini Tims , Cheese Burger , Fıstıklı ve Fesleğenli Tavuk , Limonata Çeşitleri
Not : Öğle saatlerinde çok kalabalık oluyor.
Online : Foursquare

ankarada yemek yerleri




Suda Kebap [Kapalı]

Restaurant,Kebap / GOP Ankara

İstanbul merkezli olan Suda Kebap'ın Ankara şubesinde hizmet,lezzet ve mekan konforu üst seviyelerde.Gaziosmanpaşa Filistin caddesinde yeni sayılan bu mekanı,Groupon sayesinde keşfettim ve favorilerim arasına hızlı bir giriş yaptı.

İçkili bir konsept sunan Suda Kebap'da garsonlar deneyimli,mekan tasarımı başarılı ve yemekleri lezzetli.Etleri gerçekten yağsız ve çok iyi.Çorbaların tadı yerinde.Eleştireceğim nokta ise künefesi oluyor.Ankara'da iyi bir künefe arayışlarına burasıda cevap veremiyor :)

İş yemekleri,aile yemekleri ve romantik yemekleriniz için tercih edebileceğin bir konseptte olup sık gidecekleriniz arasına ekleyebilirsiniz.Ankara'da iyi bir kebap yemek istiyorsanız İstanbul merkezli Suda Kebap'ın Gop şubesi sizi bekliyor.

Ne Yenir : Kuzu Şiş , Adana
Online : Suda Kebap

ankarada yemek yerleri



Burger House [Kapandı]

Burger / Tepe Prime Ankara

Lezzetli bir Homemade Burger nerede yenir sorusunun cevabı Ankara Tepe Prime'da bulunan Burger House oluyor.Ankara'da en iyi burgerciler arasında olup ev yapımı patates ile servis ediliyor.Kişisel olarak ev yapımı kalın patates kızartması veren yerlere baştan geçer not veriyorum ;)

Hizmette hiç bir aksama olmadığını ve fiyatlarında genel anlamda pahalı olmadığını belirtmekte fayda var.Burgerin kaç gram olacağını seçebiliyorsunuz.İçki servisininde bulunduğu burger house'da kaliteli şaraplarda bulmak mümkün.

Ne Yenir : Tüm burger çeşitleri !
Web : Burger House

ankarada yemek yerleri




Edirne Kırkpınar Lokantaları

Ev Yemekleri / Armada AVM

Yeni Türk Mutfağı sloganı ile gönüllerimizde taht kuran Edirne Kırkpınar Lokantaları işini iyi yapanlardan.Esnaf lokantaları mantığını modern ve daha sağlıklı bir biçimde güzel bir konseptte sunan Kırkpınar , yemeklerinde trans yağ,margarin ve katkı maddeleri kullanılmadığını belirtiyor.

Ankara'da özellikle alışveriş merkezlerinde konumlanan restoranın yemekleri gerçekten lezzetli.Et ve sebze yemeklerinin yanı sıra çorba,salata ve zeytinyağlı çeşitler mevcut.Açıkcası zeytinyağlı ürünleri çok lezzetli değil nedense bir tatsızlık mevcut.Ben ; çorba,salata,ana yemek ve taze ekmek çeşitlerine yöneliyorum.

Fiyatları çok abartılı olmayıp öğle veya akşam saatlerinde sağlıklı beslenmek için gayet tercih edebilirsiniz.Yemeklerden sonra sınırsız olarak alabileceğiniz taze çayı unutmuyor kendilerine teşekkür ediyorum.

Ne Yenir : Çorba çeşitleri , Edirne Tava Ciğeri , Peynir Tatlısı
Web : Edirne Kırkpınar

ankarada yemek yerleri



Dayının Yeri

Kebap / Öveçler Ankara

Uzun süre gitme planları yapıp bir türlü gidemediğim Dayının Yerine yakın zamanda gitme fırsatı buldum.Öncelikle belirtmekte fayda var ; Dayının yeri öveçlerde 2  şubesi mevcut.Bunlardan biri daha küçük ilk açılan yeri , diğeri ise sonradan açılan daha büyük yeri. Ben küçük olan ve ilk açılan yeri tercih ettim.

Mekan samimi ve ufak.Garson öncelike "Ne İçersiniz" diye soruyor.İçecikleri sipariş verdikten 10 dakika sonra başlıyor masayı donatmaya.Soğan,maydonoz,roka,ezme,fındık lahmacun,turşu ve daha fazlası.Sıcak lavaş ile bunları yerken daha sonra ana yemekler gelmeye başlıyor.

Önce enfes Adana geliyor.Belirteyim Ankara'da yediğim en iyi adana kebaplardan biriydi ! Adanayı hüplettikten sonra et şiş geliyor ! Ondan sonra lokum et ve kaburga geliyor ! Hızımızı alamayıp birde ciğer şiş yedikten sonra tatlı + çay ile kapanışı yapıyoruz :)

Bol yiyelim kebaba doyalım diyorsanız Ankara'da kebap yiyebileceğiniz iyi mekanlardan birisi.Kesinlikle öneriyorum.Fiyatlar 2 kişi için 70-80 lira arası.

Not : Tatlısı ciddi lezzetsizdi o yemeğin üstüne o tatlı olmaz be Dayı , içkisiz mekandır.

ankarada yemek yerleri



Beğendik Restaurant

Açık Büfe / Çayyolu Ankara

Koru mahallesi Çayyolu'nda bulunan bu harika mekan bizlere farklı bir deneyim yaşattı.Farklı bir konseptte olan mekanın alt katı gurme market,üst katı ise gurme restaurant bölümlerinden oluşuyor.Biraz fırıncı orhan'ın konsepti gibi fakat öyle değil !

Beğendik Restaurant'ın farkı restaurant bölümünde yemeklerin tümü önünüzde yapılıyor olması ve farklı kombinlerle kendi menü ve yemeklerinizi oluşturuyor olma zevki.Özellikle pizza bölümünde istediğiniz malzemeleri istediğiniz kadar koyarak lezzetli pizzalar yaratmak ve salata barda çok sayıda çeşit arısında güzel bir salata hazırlamak keyifli.

Alışılmışın oldukça dışında olan mekanda çok hoş detaylar keşfedebilir market bölümünden ev yapımı güzel ürünler bulabilirsiniz.Fiyatlarında oldukca uygun olduğunu belirmekte fayda var.Kesinlikle deneyin.

Ne Yenir : Her şeyy :)
Web : Foursquare

ankarada yemek yerleri





Mickey's Burger

Burger / Cepa AVM Ankara

Ankara'da burger deneyimlerine devam ediyor ve yolum Cepa Avm 'de bulunan Mickey's Burger'a çıkıyor.Doyurucu hamburger menüsüyle dikkatimi çekmeyi başaran Mickeys,hamburger yapımında gayet başarılı,cheese burgerini severek yiyorum.

Mickeys'e son gittiğimde farklı olarak Blue Cheese Burgeri denedim ancak çok da başarılı bulmadım.Baharatlı patates kızartması ve Coleslaw ile sunum yapan Mickeys'in fiyat performans oranı gayet güzel.Dondurmalı sıcak browni de denemenizi tavsiye ediyorum.

Ne Yenir : Cheese Burger , Islak Kek


ankarada yemek yerleri




Sizlerde Ankara'da gitmekte olduğunuz restaurant,pub,cafe ve herhangi bir konseptte lezzet durağı var ise yorum yazabilir ve benim yazdığım ankara mekanları hakkında deneyimlerinizi aktarabilirsiniz.

Takip

Instagram'da iştah açıcı paylaşımlarda bulunuyorum takip etmek için : Instagram
Fousquare'de ise gittiğim mekanlara tavsiye bırakıyor gerekli listeleri paylaşıyorum : Foursquare



Yorumlar

  1. Yazı dizisinin ikinci bölümü ve yeni lezzet mekanları için : http://www.serkanince.com/2014/02/ankara-da-yemek-mekanlari-2014.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :