Blog İstatistikleri


2013 blog istatistikleri


2011 yılının sonlarına doğru aktif yazı girmeye başladığım Kişisel Blogum 2 senesini doldurdu.Şimdiye kadar gelen trafik,yorum ve mailler için teşekkür ediyor doğru yolda ilerlediğimi düşünüyorum.

Genel olarak blogumda teknoloji haberleri,alışveriş deneyimleri,lezzet durakları,site tavsiyeleri ve programlama kategorileri altında ağırlıklı yazılar paylaşmaktayım.Kendime kızdığım nokta ise 2 yıl boyunca programlama konusunda neredeyse hiç bir yazı ekleyememiş,tecrübelerimi okuyucularımla paylaşamamış olmamdır.İlerleyen aylarda web programlama konusunda ağırlıklı yazılar yazmayı planlıyorum.Halbükü bu amaç ile açmıştım fakat farklı bir yolda seyir ettim.

Blogum İle İlgili Bazı Rakamlar
  • Şuan blogumda 9 kategori altında toplam 159 orjinal içerik bulunmaktadır.
  • 159 orjinal içeriğe toplam 452 yorum yapılmış.
  • Blogumun toplam görüntülenme sayısı 242.945
  • Google page rank değerim : 3 pr  
  • En çok ziyaret gerçekleştiren ilk 3 ülke : Türkiye,Almanya,Amerika
  • En çok ziyaret gerçekleştiren ilk 3 şehir : İstanbul,Ankara,İzmir
  • Blog ziyaretinde en çok kullanılan tarayıcı : Chrome,IE,Firefox
2013 blog istatistikleri

Blogumda En Çok Okunan Kayıtlar Top 10

Şimdiye kadar okunmuş en çok kayıtları sizler ile paylaşayım.Şaşırtıcı bir şekilde "en iyi iphone uygulamaları" başlıklı 3 yazımda en çok okunanlar arasında.
  1. Iphone için en iyi uygulamalar 1
  2. Iphone için en iyi uygulamalar 2
  3. Bilge Adam kursları hakkında
  4. Iphone için en iyi uygulamalar 3
  5. Facebook kapak fotoğrafları
  6. En iyi dizi izleme siteleri
  7. Ankara'da yazılım eğitimi
  8. Çeşitli Paradokslar
  9. Ankara'da en iyi yemek yerleri
  10. Mobil programlama eğitim

 En Çok İlgi Çeken Yazılarım

En çok ilgi çeken yazılarım genellikle deneyimlerimi aktardığım ve Ankaraya dair temalı yazılarım oldu.En çok geri bildirim aldığım bu yazılarımda ki siz değerli okuyucularım ile yaşadığım tecrübe ve deneyimlerimi paylaşarak  etkileşimi bir adım öne götürmekti.Amaçladığımı buldum.Nasıl mı ?

Olaylı Yazı

"Bilge Adam Hakkında" yazdığım yazı o kadar çok tuttuki google'da "bilge adam hakkında" diye aratınca en üstlerde çıkıyor.Toplam 100'den fazla yorum var.Etkileşimin en çok olduğu ve yazılım eğitimi alacak kişilere ışık tutan yazım tabiki böyle kalmayacaktı !

Blog yazımın iyice popülerleşmesinden sonra kurum kaldırmam yönünde benimle iletişime geçiyor.Şuan dava süreci devam ediyor olup sonuçlanınca detaylı bir yazı yazacağım.

Neden Blog Yazmalıyız ? 

Bu konuya ayrı bir yazıda değinmek istiyorum fakat yeri gelmişken az da olsa konuya eğilelim.Neden blog yazmalı ? Eğer yeni insanlar ile tanışmayı seviyor,etkileşimi üst seviyelerde tutmak istiyor ve yaşamış olduğunuz deneyimleri paylaşmayı seviyorsanız kesinlikle bir blog yazmalısınız.Ben blogum aracılığı ile bir çok arkadaş ile tanıştım.Olaylara eleştirel gözle bakmayı öğrendim.Deneyimlerimi aktararak insanlara yardımcı olmaya çalıştım.Bundan güzeli var mı ? :)

Bir önceki Blog İstatistikleri 2012 yazısını okumak için tıklayınız.Bir sonraki blog yazımda ve istatistiklerimde görüşmek üzere.İyi günler.

Yorumlar