Yeni Türk Lirası Simgesine Gelen Tepki ve İtirazlar - Ayrıntılı İnceleme






"Türk Lirası'na Yeni Sembol"  başlıklı bir önceki yazımda Tl simgesini tanıtmış ve haberini yapmıştım.Bu yazıdan 2-3 saat sonra tartışmalar iyice büyüyüp simgeye farklı cephelerden çok farklı tepkiler ve bakış açıları geldi.Twitter ve diğer sosyal ağlardan çalıntı simge,bumuydu yani,ben daha iyisi yaparım gibi tepkiler ve Tkp,Chp partilerinden ilgili konuyla basın açıklamaları gelerek tepkilerini dile getirdi.Bu tepkilerin ve itirazların neler olduğuna bir bakalım

... 





'Twitter dan Gelen Tepkiler'


"Tülay Lale kendi sıfatına benzetmiş TLyi resmen! Seni mühendis yapan üniversiteyi ben..."
"Türk Lirası'nın simgesinde şimdiye kadar bulunan mesajlar: RTE, haç işareti, çıpa, olta, çift bıçaklı Gilette, çatı anteni, TL ve Tülay Lale"
"Bundan böyle "TL"nin açılımını "Tülay Lale" olarak hatırlayacağız. Büyük tesadüf.
"Lale hanıma yılın lalesi ödülü verilsin"
"Türk Lirası simgesi € ve £'un yasak ilişki sonucu ortaya çıkan gayri meşru çocuğu gibi."
"Bence Türk Lirası'nın yeni simgesi hiç anlamlı olmamış. Ama asgari ücrete ve emekli aylıklarına zam yaparlarsa belki anlamlı olabilir."





'TKP den Gelen İtiraz'


TL’nin yeni simgesi Başbakan Erdoğan tarafından tanıtıldı.
    O TL ki, dünyadaki en pahalı benzin ve mazotun satıldığı ülkenin para birimi…
    O TL ki, üniversitelerde “harç” adı altında yüz binlerce emekçi çocuğunun kabusu oluyor, “acaba okulu bıraksam mı” diye düşündürtüyor.
    O TL ki, “asgari ücret” adı altında milyonlarca kişinin nasıl sömürüldüğünü özetliyor.
    O TL ki, her ay hükümetçe değiştirilen enflasyon hesaplama yöntemlerine rağmen “hayat pahalılığı” denilen soyguna aracılık ediyor.
    O TL ki, işçinin emeğinden çalınıp patronun kasasına giriveriyor.

    Biz yeni simgeyi beğenmedik. Sanki “kazık” daha iyi dururdu gibi...



'CHP den Gelen İtiraz'

"Merkez Bankası bağımsızlığının ulaştığı son nokta, Tayyip Erdoğan'ın adının baş harflerini paramızın simgesi yapmak oldu" ifadelerini kullandı.Artık paramızın değerinden sonra Başbakan'ın simgesi de sıcak paracılara emanet edilmiş oldu. Bu cüret ve ibret tablosunu halkımızın dikkatine sunarken, Başbakanlık'ın tuğra basma hazırlığına ne zaman başlayacağının da merak edildiğini hatırlatmak istiyorum."


Tepkiler böyle ve bence tepkiler yerinde hepsine katılıyorum.Diğer tepkilere gelecek olursak

1-Simge Ermenistan Para Birimi Olan "Dram" Simgesine Benziyor



 Simgenin,ermenistan para birimi olan "Dram" simgesine benzerliği tartışılıyor ve bu simgeden çalıntı olduğu iddaa ediliyor.Ben buna katılmıyorum bence büyük bir şanssızlık diye düşünüyorum.



2-TL Sembolünün Simgesinin İçinden RTE Harflerinin Çıkması



Şaşırmadım açıkcası diktatör olmaya çalışan bir şahısdan böyle birşey beklenir.Ha bekleniyor diye doğruluk payı varmıdır bilmiyorum.

3-TL Simgesinin Euro Para Biriminin Simgesine Çok Benzemesi






Son eklemek istediğim bu simgeleri neden halk oylamasına sunulmadı? olabilirdi sonuçta Türk Halkının parası bu simgeyi seçme hakları var.Hem bu kargaşa önlenirdi ve çoğunluk mutlu olurdu diye düşünüyorum.Diyerek yazıyı sonlandırıyorum.



Yorumlar

  1. MRKZ BANK ANA KIRITERİ TÜRK VE ANADOLU MOTİFİ YOK,DÜNYA TÜRKİYEYİ OSMANLI TORUNU DİYE TANIR,OSMANLIDAN BİR ÇİZGİ DAHİ YOK,BENİM TL YARIŞMASINA GÖNDERDİĞİM SİMGEDE HEPSİ MEVCUT İDİ,TORPİL BURAYADA GİRDİ,MRKZ BANK BELİRLEDİĞİ KOMİSYON ÜYELERİ,ÇOK AMA ÇOK AMATÖRCE Bİ SEÇİM YAPTILAR,YAZIKK...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşüncelerinize katılıyorum amatör bir simge.torpil kokan haraketler bunlar

      Sil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :