Iphone İçin En İyi Uygulamalar 2012 -1-





Benim de sıklıkla kullandığım ve iphone'dan eksik etmediğim program ve oyunları kısa kısa tanıtacağım.İnceleme yazısını 2 ye böleceğim ve bu birinci yazı 12 uygulama incelemesinden oluşacak. AppStore da o kadar çok uygulama var ki için de boğulabiliyoruz,biraz olsun rehber niteliği taşıyan bu tür yazılar bu tür boğulmalara karşı iyidir.Okuyunuz :
...







Foursquare 


Lokasyon bazlı sosyalleşme aracamız.Gittiğiniz lokanta,bar,cafe gibi yerleri harita üzerinde bildirerek o yer hakkında görüş ve yorumlarınızla beraber ekliyorsunuz.Bu görüş ve yorumlarınızı arkadaşlarınız görebiliyor.Çok sık kullandığım bir uygulama , her gittiğiniz yer hakkında not düşmek artık alışkanlığınız hale geliyor.Ne kadar fazla check yaparsanız rozet falan kazanıyorsunuz.Bu kazandığınız rozetlerin ne anlama geldiğinide Burdan Bkz.
AppStore - Foursquare




IMDB




En sevdiğim uygulamalardan biri.Aklıma takılan herhangi bir film,son çıkan film,dizi vb .. vb.. işlemler için kullanıyorum.İzlediğim filmleri o anda puanlayarak kendi film listemi oluşturuyorum.Denemelisiniz.
AppStore - IMDB



Ekşi Sözlük




Günde 5-10 kere girdiğim,gündemi,başlıkları,yazıları takip ettiğim ekşi uyguluması.İnternette de sıkca girdiğimiz ekşi sözlük,iphone'da yüklü olması gerekenlerden.
AppStore - EkşiSözlük



TeamViewer




Uzaktan kontrol(remote kontrol) olayının en iyi örneklerinden biri.TeamViewer ile internet üzerinden birkaç saniye içerisinde herhangi bir bilgisayara veya sunucuya bağlanabilir ve bu bilgisayarı sanki karşısında oturuyormuş gibi uzaktan kontrol edebilirsiniz.iphone ile çok iyi çalışıyor hiç bir kasılma yok çok zevkli bir uygulama.Deneyin
AppStore - TeamViewer



Shift 2




Armor Games 'in efsane oyunlarından birisi,zevkli bir bulmaca çözme tarzı bir oyun.Bilgisayarınızdan nasıl bir şey olduğunu görmek için oynayabilirsiniz Shift2 Oyna.
AppStore - Shift 2 



Batak

 Eğer benim gibi batak oyununu seviyorsanız kesinlikle yükleyin,türkçe ve kaliteli bir program.
AppStore - Batak



Zynga Poker



En iyi poker uygulamalarından biri ,facebook ile bağlantı yapabiliyorsunuz ,her girişte belli bir miktar ödül veriyor ve iphone ile oynarken bilgisayara göre daha şanslı oluyormuş ,daha iyi kartlar geldiği söyleniyor.
AppStore - Zynga Poker



Line Birds



Djinnworks 'un en iyi oyunlarından biri.Zevkli ve sıkmayan bir oyun,kuşu bazı engellere takılmadan en uzun mesafe uçurmaya çalışıyorsunuz.Çok sade ama oynanışı çok hoş bir oyun.Benim en yüksek gittiğim mesafe 1942m.Bakalım siz kaç metre mesafe yapacaksınız ?
AppStore - LineBirds



Monster Shooter



Bu oyunu eminim elinizden düşürmeyeceksiniz,çok zevkli ve grafik,ses vb. çok kalite bir oyun olmuş.Bir çok silah çeşitleri var öldürdüğünüz canavar sayısına ve topladığınız paralara göre yeni silahlar açabiliyorsunuz.Belirtmekte fayda var oyun gerçekten zor canavarlar üstünüze geldikce panikleyebiliyorsunuz.
AppStore - Monster Shooter



Kelime Yarışı




Size karışık olarak harfler veriliyor ve bu harflerden bir kelime çıkarmaya çalışıyorsunuz.Ama bu bildiğiniz tarzda bir oyun değil kelimeyi ne kadar çabuk bilirseniz atınız ! birince olmaya daha çok yaklaşıyor.Kelimenin uzunluğuna göre atınız daha uzun mesafeye gidebiliyor.Yapımcısı bir Türk,güzel bir düşünce ve uygulama olmuş.Böyle güzel uygulamaları daha çok görmek istiyorum.Not:Oyun biraz hatalı bazı kelimeleri kabul etmeye biliyor umuyorum bir sonraki sürümde düzelir.
AppStore - Kelime Yarışı



Jetpack Joyride




Gelelim en yeni oyunlardan biri olan, Halfbrick stüdyolarının (Fruit ninja ..) yapımı  bu harika oyuna.itunes üzerinden 90.000 oylama almış çok zevkli bir oyun, elemanamız kızgın ve beline bağlı bir jet motoru var amaç engellere takılmadan en uzun mesafe götürmeye çalışıyoruz ve uçarken altınları almaya çalışıyoruz.Belirli bir altından sonra jet motorunu değiştirerek daha iyisini edinebiliyoruz.Hiç sıkmıyor kesinlikle deneyin.Elemanın ismi Barry,bu da tanıtım trailerı :


AppStore - Jetpack Joyride




Soundhound


Bir yerde çalan müzik parçasını çok beğendiniz ancak şarkının kim tarafından söylendiğini ve adının ne olduğunu bilmiyorsunuz işte hemen devreye bu güzel program giriyor
Hemen programı açıp çalan müzikten sadece 5-10 saniye dinlettikten sonra size kimin söylediğini buluyor.Son derece geniş bir yabancı müzik desteği sunan SoundHound aynı başarıyı Türkçe parçalarda yakalamakta kimi zaman zorlanıyor.Bu uygulamaya alternatif olarak Shazam uygulamasıda olabilir.Henüz denemediyseniz deneyiniz.
AppStore - Soundhound

EKLEME :
En iyi uygulamalar yazısının 2. bölümü için TIKLA

Yorumlar

  1. paylasım ıcın teskkrler..

    YanıtlaSil
  2. paylasım ıcın teskkrler..

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Hasan Balkanay28.09.2012 13:53

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Teamviewer i biraz daha detaylı anlatirmisiniz lütfen mesela nasil bağlanırım başka bir bilgisayara?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayara bağlanabilmeniz için,TeamViewer programının bilgisayarda da yüklü olması gerekli.Teamviewer hesabı açtığınız da zaten tüm bilgisayarları görebilir,listenen cihazlara tek tuşla bağlanabilirsin.Sorun yaşarsanız tekrar iletişime geçiniz,iyi kullanımlar.

      Sil
  6. Hocam camera programı için ne önerirsin iphn 5 kullanıyorum bir çok kamera programı var hem video çekimi hemde resim çekimi için neyi tavsiye edersin

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş.. ellerinize sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. İyi oyunlar herkese :) Yazı dizisi devam etmekte - http://www.serkanince.com/2013/02/iphone-icin-en-iyi-uygulamalar-2013.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :