Btjunkie Torrent Sitesi Kepenkleri İndirdi !

'Yolun sonuna geldik arkadaşlar. Zor fakat kendi isteğimiz ile aldığımız bir veda kararı bu. İletişim haklarımız için yıllarca mücadele ettik ama artık ayrılık vakti. Bir ömre yetecek tecrübe edindik, hepiniz için en iyisini diliyoruz.'


En sık kullandığım torrent arama motoru olan btjunkie'ye ünlü komedyen George Carlin'in gösterilerini indirmek için girmiştim.O da ne ! Kapanmıştı.Uzun süredir kullandığımdan ve alternatif olarak başka bir site kullanmadığımdan dolayı aklıma başka bir alternatif gelmiyordu.Direkt google gösterinin ismini yazıp farklı sitelerden link bulma arayışına girdim ve evet amacıma ulaşarak Megaupload ! linklerini buldum.Fakat o da ne ! O da Kapanmıştı.


'Bir Zamanlar btjunkie'

İnternete sansür gün geçtikce çoğalıyor ve ciddi bir hal almaya başlıyor.Artık dün girdiğimiz sitelere bugün girememekteyiz.Bu yasaklamalar ve engellemeler " SOPA YASASI " ile daha bir kontrol edilebilir ve yasaklanabilir hale getirilmeye çalışılıyor.7 Yıllık bir geçmişi olan Btjunkie torrent arama motoru -ki bence en iyilerindendi- geçen günler de sonu megaupload sitesine benmemesi için yani mahkemelik olup para cezalarına mahkum olmamak için küçük bir elveda ile siteyi kendi istekleriyle kapattı.

'Sitenin kurucusu olan Kim 'Dotcom' Schmitz'in bu işlerden 175 milyon dolar gelir elde ettiği iddiası ile 45 yıla kadar hapsi isteniyor. 37 yaşındaki Schmitz'in yasa dışı hisse alım/satımı yapmaktan ötürü (ertelenmiş) hapis cezası bulunduğu söyleniyor.'


Tabi bu özgür ve bağımsız olan internet ortamımıza yakışmayan bir olay olarak tarihe geçti.Bu olayların bu yasaklamaların bir başlangıç olduğunu hepimiz biliyoruz bakınız Megaupload Dosya Paylaşım sitesinin fbi tarafından kapatılışına,4 kurucusunun terör örgütü ! kurmaktan yargılanmasına ve para cezalarına.
Korkum yakında dosya paylaşabileceğimiz ve indirebileceğimiz bir ortamın bulunamayacağıdır. isohunt,piratebay ve rapidshare gibi siteler de şuan da birçok yasal zorluklarla karşılaşmakta ve kapatılma davalarıyla boğuşmaktadır.Örnek olarak Piratebay torrent sitesi uzun bir süredir kapatılmak için uğraşılıyor ama bir türlü gerçekleşemedi,nereye kadar dayanabilir merak ediyorum.Korsanlar hiç kapatılmasın o bu alemin sembolüdür benim gözümde diyerek yazıyı sonlandırıyor Sansürsüz ve özgür günler diliyorum.


Alternatif Torrent Siteleri : 

HD Film & Dizi : ExtraTorrent
            




bkz. kaynak.
http://shiftdelete.net/megaupload-kapandi-ve-sahibi-gozaltinda-34377.html
http://www.pclabs.com.tr/2012/02/06/populer-torrent-sitelerinden-btjunkie-kapandi/
http://www.pclabs.com.tr/2012/01/20/megaupload-kapatildi-yoneticileri-organize-suc-orgutu-kurmaktan-tutuklandi/
http://gigaom.com/2012/01/19/megaupload-indictment/
http://torrentfreak.com/btjunkie-shuts-down-for-good-120206/

Yorumlar

  1. Tüm torrent sitelerinde arama yapan torrentz.com hâlâ ayakta kalabilen siteleri teker teker aramaya bir alternatif olabilir.

    YanıtlaSil
  2. http://torrent-cell.com sitesi çok güzel arkadaşlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazıya yorum yap :