Dr. Dre

 -  
"DR .DRE"


Dr .Dre, Eminem ve 50Cent gibi isimleri keşfeden en iyi prodüktör ve hip hop'cılardan biri bence.Şu an Aftermath Entertainment Ceo'su ve Death Row Records  kurucularındandır.Rolling Stone dergisi 2001 ve 2004 yıllarında en çok kazanan sanatçı olarak haber çıkarmıştır. Aftermath bünyesinde çalışan sanatçılar şu an dr.dre,eminem,50cent,cashis,game gibi isimlerdir.Dr.Dre solo albüm olarak 3 tane albüm çıkarmıştır bunlar The Chronic , 2001 ve Detox albümleridir.Bir çok grammy ödülü almış ve bir çok sanatçıyla çalışıp albümlerine katkısı olmuştur.


"Bana göre en iyi çalışmalarından biri olan Still Dre parçasıdır.Prodüktörlüğünü kendisi yaptığı Snoop Dogg ile düet yaptığı bu parçayı dinleyelim şimdi ..Müziği gerçekten harika "





Dr.Dre çalışma şekli mükemmeliyetçi olduğunu ve birlikte kayıt yaptığı sanatçıların kusursuz performanslar vermeleri için hissettikleri baskıyı bildiğini ifade etmiş. 2006'da Dubcnn.com'a konuşan Snoop Dogg, Dr. Dre'nin, bir parçanın kayıtları esnasında yeni sanatçısı Bishop Lamont'a bir kısmı 107 kez tekrarlattırdığını ifade etmiş. Dr. Dre, Eminem'in de mükemmeliyetçi olduğunu belirtti ve onun Aftermath'teki başarısını aynı çalışma ahlâkına sahip olmalarına bağlamış. Dr. Dre, vokallerle ilgili çok kez tavsiye vermekte ve eğer beğenmezse MC'yi durdurmaktaymış.


Dr. Dre ile sözleşip Aftermath'e katılan sanatçıların bazıları Dre'nin mükemmeliyetçiliğinin de bir sonucu olarak hiç albüm yayımlamadılar.




"Şimdi bir başka çalışmasına göz atalım Akon ve Snoop Dogg ile düet yaptığı Kush parçası.Bu parça bence dre'nin tam bir gövde gösterisidir.Beat harika,videoda kullanılan efektler çoğu sinema filminin ötesinde,araba olsun,kızlar olsun :) , deri ceketi olsun :p bir bütün... şimdi dinleyelim"





"Son olarak daha yeni parça olan Eminem ile düet yaptığı "i need a doctor" parçasını dinleyelim fena parça değil.."




Benim için Dre yeri büyüktür,henüz izlememiş olanlar için ice cube,eminem,snoop dogg,dre.dre.d12 gibi isimlerin bulunduğu belgesel ve konser olan "The Up in Smoke Tour" izlemelerini kesinlikle öneriyorum.!

Yorumlar